Ученици 2/1 општег смера гимназије, Филип Чонић, Јована Самараџић, Никола Јанчић, Татјана Јанчић и Сара Радаковић као тим Нове наде ушли су у финале такмичења под називом GEO CHALLENGE компаније НЕRЕ.

У питању је онлајн национално такмичење које је било отворено зa све ученикe средњих школа у Србији, а односи се на визуализацију података у НЕRЕ алату и предлоге мера за унапређење које су предузетнички оријентисане. Циљ овог пројекта је био да пружи ученицима другачије географско искуство, да примене стечена знања из различитих области, да развијају истраживачки приступ као и систем закључивања. Идеја је била да ученици раде у тимовима, овладају новим вештинама, да креирају и презентују своја решења.

Наш тим “Нове наде” се пласираао у финале од 7 тимова из целе Србије и 16. јуна су се борили у онлајн презентовању за прво место и одлазак у летњу школу Регионалног центра за таленте. Иако главну награду нису освојили, добили су специјалну награду за урађени “таск”.

Веома смо поносни на све чланове тима као и на њихову професорку географије, Јелену Мишковић, а компанији НЕRЕ се захваљујемо на сарадњи.