Učenici 2/1 opšteg smera gimnazije, Filip Čonić, Jovana Samaradžić, Nikola Jančić, Tatjana Jančić i Sara Radaković kao tim Nove nade ušli su u finale takmičenja pod nazivom GEO CHALLENGE kompanije NERE.

U pitanju je onlajn nacionalno takmičenje koje je bilo otvoreno za sve učenike srednjih škola u Srbiji, a odnosi se na vizualizaciju podataka u NERE alatu i predloge mera za unapređenje koje su preduzetnički orijentisane. Cilj ovog projekta je bio da pruži učenicima drugačije geografsko iskustvo, da primene stečena znanja iz različitih oblasti, da razvijaju istraživački pristup kao i sistem zaključivanja. Ideja je bila da učenici rade u timovima, ovladaju novim veštinama, da kreiraju i prezentuju svoja rešenja.

Naš tim “Nove nade” se plasiraao u finale od 7 timova iz cele Srbije i 16. juna su se borili u onlajn prezentovanju za prvo mesto i odlazak u letnju školu Regionalnog centra za talente. Iako glavnu nagradu nisu osvojili, dobili su specijalnu nagradu za urađeni “task”.

Veoma smo ponosni na sve članove tima kao i na njihovu profesorku geografije, Jelenu Mišković, a kompaniji NERE se zahvaljujemo na saradnji.