Školska godina počinje 1.9.2021. godine. Nastava će se u Gimnaziji i stručnoj školi „Dositej Obradović“ realizovati po prvom modelu, neposredno u školi. Svi učenici u odeljenju u isto vreme pohađaju nastavu, bez podele na grupe. Roditelj ne može da se opredeli za onlajn nastavu. Učenik može da izostane iz škole uz lekarsko opravdanje.Časovi će trajati 45 minuta.  
Za gimnazijalce i tehničare drumskog sobraćaja nastava počinje u 7.30.
Za ugostitelje i vozače motornih vozila nastava počinje u 13.15.
Mole se učenici i zaposleni da izmere temperaturu pre polaska u školu. Učenici i zaposleni koji imaju bilo kakve simptome ili su bili u neposrednom kontaktu sa zaraženom osobom, ne dolaze u školu. Roditelji su u obavezi da odmah kontaktiraju razrednog starešinu ako je učenik bolestan, kovid pozitivan ili je bio u kontaktu sa zaraženom osobom.
Učenici nose maske od ulaza u školu do odlaska na svoje mesto u učionici. U učionicama ne nose masku osim kada odgovaraju ili idu do table. Na hodnicima je obavezno nošenje maski, u dvorištu škole nije. Veliki odmor se provodi u dvorištu. Za vreme velikog odmora dozvoljeno je otići do pekare ili prodavnice. Zadržavanje ispred škole nije dozvoljeno. 
Svi nastavnici koji su vakcinisani sa obe doze vakcine na času ne moraju da   nose maske, ostali su u obavezi da istu nose.
Razredne starešine i dalje javljaju direktoru ukoliko je neki učenik pozitivan ili je bio u kontaktu sa zaraženom osobom( to se javlja na dnevnom nivou , čim se dobije informacija).
Svakog petka ćemo objavaviti na fejsbuk stranici škole po kom modelu ćemo raditi naredne nedelje.
 
Srećan početak nove školske godine!
 
****************************************
 
A Dositej Obradović Gimnázium és Szakiskolában a tanév 2021.09.01-én kezdődik az I. modell szerint, azaz az iskolában. Az osztályokat nem osztjuk csoportokra. A szülő nem dönthet az online oktatás mellett. A tanulók csakis orvosi igazolással igazolhatják távollétüket. A tanórák 45 percesek lesznek. 
A gimnazisták és a közlekedési tehnikusok számára 7.30-kor kezdődik a tanitás.
A vendéglátóipari szakos és a gépjárművezető szakos tanulók számára 13.15-kor kezdődik a tanitás. 
Kérjük tanulóinkat, tanárainkat és az összes alkalmazottat, hogy iskolába indulás előtt mérjék meg lázukat. Azon tanulók és tanárok, akik bármilyen tünetet észlelnek magukon, covid pozitivak vagy kapcsolatban voltak fertőzött személlyel, nem jönnek iskolába illetve dolgozni. A szülök kötelesek azonnal értesiteni az osztályfőnököt a hiányzás okáról.
A maszk használata kötelező az iskola bejáratától az iskolapadig. Órán nem kötelező viselni a maszkot, kivéve felelés során és ha a tanár a táblához szólitja a tanulót. A folyosókon és toalettekben kötelező a maszk használata. A nagy szünetet a tanulóknak kötelező az iskolaudvarban tölteni vagy elmehetnek boltba illetve pékségbe. Az iskola előtt tilos a gyülekezés.
Azon tanároknak, akik felvették a védőoltás mindkét adagját, nem kötelező a maszk használata tanitás közben, a folyosón azonban igen.
Az osztályfőnökök továbbra is napi szinten jelentik a vezetőségnek, ha bárki a tanulók közül megfertőződik illetve karanténba kerül.
Az iskola Facebook oldalán minden pénteken értesiteni fogjuk a tanulókat és szülőket arról, hogy a következő héten mely modell szerint fog zajlani a tanitás. 
 
Sikeres iskolakezdést kivánunk!