Школска година почиње 1.9.2021. године. Настава ће се у Гимназији и стручној школи „Доситеј Обрадовић“ реализовати по првом моделу, непосредно у школи. Сви ученици у одељењу у исто време похађају наставу, без поделе на групе. Родитељ не може да се определи за онлајн наставу. Ученик може да изостане из школе уз лекарско оправдање.Часови ће трајати 45 минута.  
За гимназијалце и техничаре друмског собраћаја настава почиње у 7.30.
За угоститеље и возаче моторних возила настава почиње у 13.15.
Моле се ученици и запослени да измере температуру пре поласка у школу. Ученици и запослени који имају било какве симптоме или су били у непосредном контакту са зараженом особом, не долазе у школу. Родитељи су у обавези да одмах контактирају разредног старешину ако је ученик болестан, ковид позитиван или је био у контакту са зараженом особом.
Ученици носе маске од улаза у школу до одласка на своје место у учионици. У учионицама не носе маску осим када одговарају или иду до табле. На ходницима је обавезно ношење маски, у дворишту школе није. Велики одмор се проводи у дворишту. За време великог одмора дозвољено је отићи до пекаре или продавнице. Задржавање испред школе није дозвољено. 
Сви наставници који су вакцинисани са обе дозе вакцине на часу не морају да   носе маске, остали су у обавези да исту носе.
Разредне старешине и даље јављају директору уколико је неки ученик позитиван или је био у контакту са зараженом особом( то се јавља на дневном нивоу , чим се добије информација).
Сваког петка ћемо објававити на фејсбук страници школе по ком моделу ћемо радити наредне недеље.
 
Срећан почетак нове школске године!
 
****************************************
 
A Dositej Obradović Gimnázium és Szakiskolában a tanév 2021.09.01-én kezdődik az I. modell szerint, azaz az iskolában. Az osztályokat nem osztjuk csoportokra. A szülő nem dönthet az online oktatás mellett. A tanulók csakis orvosi igazolással igazolhatják távollétüket. A tanórák 45 percesek lesznek. 
A gimnazisták és a közlekedési tehnikusok számára 7.30-kor kezdődik a tanitás.
A vendéglátóipari szakos és a gépjárművezető szakos tanulók számára 13.15-kor kezdődik a tanitás. 
Kérjük tanulóinkat, tanárainkat és az összes alkalmazottat, hogy iskolába indulás előtt mérjék meg lázukat. Azon tanulók és tanárok, akik bármilyen tünetet észlelnek magukon, covid pozitivak vagy kapcsolatban voltak fertőzött személlyel, nem jönnek iskolába illetve dolgozni. A szülök kötelesek azonnal értesiteni az osztályfőnököt a hiányzás okáról.
A maszk használata kötelező az iskola bejáratától az iskolapadig. Órán nem kötelező viselni a maszkot, kivéve felelés során és ha a tanár a táblához szólitja a tanulót. A folyosókon és toalettekben kötelező a maszk használata. A nagy szünetet a tanulóknak kötelező az iskolaudvarban tölteni vagy elmehetnek boltba illetve pékségbe. Az iskola előtt tilos a gyülekezés.
Azon tanároknak, akik felvették a védőoltás mindkét adagját, nem kötelező a maszk használata tanitás közben, a folyosón azonban igen.
Az osztályfőnökök továbbra is napi szinten jelentik a vezetőségnek, ha bárki a tanulók közül megfertőződik illetve karanténba kerül.
Az iskola Facebook oldalán minden pénteken értesiteni fogjuk a tanulókat és szülőket arról, hogy a következő héten mely modell szerint fog zajlani a tanitás. 
 
Sikeres iskolakezdést kivánunk!