Гимназија и стручна школа “Доситеј Обрадовић” 28.јуна обележава Дан школе. Овим поводом честитам свим ученицима и запосленима на успешном завршетку ове захтевне и напорне године која је била пуна изазова. Могу да закључим, изазови су побеђени, препреке превазиђене, многе, планом не предвиђене лекције научене. Потешкоће смо пребродили, а у лепим моментима уживали. 

Били смо на Сајму књига, на Сајму „Лорист“, учествовали на такмичењу у кувању ајвара на Велебиту, на Фестивалу кукуруза у Кањижи, на Сармијади у Бачкој Тополи, на Божићном вашару у Сенти. Шетали смо и тако пружили подршку Националном удружењу родитеља деце оболеле од рака. Упознали смо сјајне пријатеље из Печуја, из школе за ученике са посебним потребама. У организацији Савеза Ракоци били смо у Будимпешти, угостили смо представнике Европског омладинског центра Војводине, који су нам одржали радионице о омладинском активизму. Позвали смо Студио Центар из Београда и погледали њихову представу Борилачки клуб. Организовали смо асертивни тренинг за заинтересоване ученике. Позвали смо представнике Црвеног крста из Сенте и замолили их да одрже предавање на тему Злоупотребе алкохола и психоактивних супстанци. Били смо на Вршачком брегу на обуци вршњачких едукатора и радили смо на развијању свести о значају вршњачке едукације, на Сајму СИРХА и Будимпешти, на клизању у Новом Саду. Били смо домаћини такмичења Сакмастар, одржали смо неколико тимских часова, радионица вршњачке едукације, снимили смо филмове, правили презентације…

Захваљујем се свима на срадњи током целе године. 

Хвала Локалној самоуправи на свој подршци, сарадњи, свим улагањима и новом терену.

Хвала Покрајински секретаријату за спорт и омладину који нам је омогућио реализацију 2 мања пројекта -170.000,00 динара за едукацију младих о репродуктивном здрављу и 82.080,00 динара за набавку кошаркашких, фудбалских и одбојкашких лопти. 

Хвала Покрајинском секретаријата за образовање на интерактивној табли, 250.000,00дин за нове рачунаре и 84.000,00динара за стручно усавршавање наших професора. 

Хвала Мађарском националном савету на интерактивној табли и излету на Сајам СИРХА.

Посебно сам захвална нашим ученицима и професорима. 

Похваљени ученици су:

Иван Бајић  за освојено 3.место на општинском такмичењу из историје

Филип Чонић за освојено 1.место на општинском такмичењу из математике, за учествовање у три круга квалификација из програмирања и квалификацију у финале GEO CHALLENGE-a

Теа Бибић за освојено 1.место на општинском такмичењиз књижевне олимпијаде и за 1.место на општинском такмичењу из српског језика и језичке културе

Никола Јанчић за освојено 3.место на општинском такмичењу из историје и квалификацију у финале GEO CHALLENGE-a

Сара Радаковић за освојено 3.место на општинском такмичењу из историје и квалификацију у финале GEO CHALLENGE-a

Татјана Јаничић за квалификацију у финале GEO CHALLENGE-a

Јована Самарџић за квалификацију у финале GEO CHALLENGE-a

Владан Вучевић за 3.место на општинском такмичењу из историје

Марко Никочев за 2.место на општинском такмичењу из историје

Миљан Божанин за 1.место на општинском такмичењу из српског језика и језичке културе и 3.место на општинском такмичењу из историје

Биљана Красић за освојено 1.место на општинском такмичењу из српског језика и језичке културе

Ђурђина Кукољ за 1.место на окружном такмичењу из стоног тениса

Посебну похвалу заслужује Салма Марк за редовно, савесно праћење наставе на даљину усред своје јуначке борбе са болешћу. Својом упорношћу, менталном снагом и храброшћу узор је свима нама. 

Хвала свим колегама на труду који су уложили у наставу на даљину и додатном раду за припрему горе наведених ученика на такмичења. Истакла бих професорку Абрахам Ливиу која је снимила 5 часова мађарског језика, а која су била емитована на Панон телевизији током наставе на даљину. 

Желим нам једну лакшу, срећнију нову школску годину у којој ћемо наставити успешан образовно-васпитни рад, као и развијање разних компетенција наших ученика!