Gimnazija i stručna škola “Dositej Obradović” 28.juna obeležava Dan škole. Ovim povodom čestitam svim učenicima i zaposlenima na uspešnom završetku ove zahtevne i naporne godine koja je bila puna izazova. Mogu da zaključim, izazovi su pobeđeni, prepreke prevaziđene, mnoge, planom ne predviđene lekcije naučene. Poteškoće smo prebrodili, a u lepim momentima uživali. 

Bili smo na Sajmu knjiga, na Sajmu „Lorist“, učestvovali na takmičenju u kuvanju ajvara na Velebitu, na Festivalu kukuruza u Kanjiži, na Sarmijadi u Bačkoj Topoli, na Božićnom vašaru u Senti. Šetali smo i tako pružili podršku Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka. Upoznali smo sjajne prijatelje iz Pečuja, iz škole za učenike sa posebnim potrebama. U organizaciji Saveza Rakoci bili smo u Budimpešti, ugostili smo predstavnike Evropskog omladinskog centra Vojvodine, koji su nam održali radionice o omladinskom aktivizmu. Pozvali smo Studio Centar iz Beograda i pogledali njihovu predstavu Borilački klub. Organizovali smo asertivni trening za zainteresovane učenike. Pozvali smo predstavnike Crvenog krsta iz Sente i zamolili ih da održe predavanje na temu Zloupotrebe alkohola i psihoaktivnih supstanci. Bili smo na Vršačkom bregu na obuci vršnjačkih edukatora i radili smo na razvijanju svesti o značaju vršnjačke edukacije, na Sajmu SIRHA i Budimpešti, na klizanju u Novom Sadu. Bili smo domaćini takmičenja Sakmastar, održali smo nekoliko timskih časova, radionica vršnjačke edukacije, snimili smo filmove, pravili prezentacije…

Zahvaljujem se svima na sradnji tokom cele godine. 

Hvala Lokalnoj samoupravi na svoj podršci, saradnji, svim ulaganjima i novom terenu.

Hvala Pokrajinski sekretarijatu za sport i omladinu koji nam je omogućio realizaciju 2 manja projekta -170.000,00 dinara za edukaciju mladih o reproduktivnom zdravlju i 82.080,00 dinara za nabavku košarkaških, fudbalskih i odbojkaških lopti. 

Hvala Pokrajinskom sekretarijata za obrazovanje na interaktivnoj tabli, 250.000,00din za nove računare i 84.000,00dinara za stručno usavršavanje naših profesora. 

Hvala Mađarskom nacionalnom savetu na interaktivnoj tabli i izletu na Sajam SIRHA.

Posebno sam zahvalna našim učenicima i profesorima. 

Pohvaljeni učenici su:

Ivan Bajić  za osvojeno 3.mesto na opštinskom takmičenju iz istorije

Filip Čonić za osvojeno 1.mesto na opštinskom takmičenju iz matematike, za učestvovanje u tri kruga kvalifikacija iz programiranja i kvalifikaciju u finale GEO CHALLENGE-a

Tea Bibić za osvojeno 1.mesto na opštinskom takmičenjiz književne olimpijade i za 1.mesto na opštinskom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture

Nikola Jančić za osvojeno 3.mesto na opštinskom takmičenju iz istorije i kvalifikaciju u finale GEO CHALLENGE-a

Sara Radaković za osvojeno 3.mesto na opštinskom takmičenju iz istorije i kvalifikaciju u finale GEO CHALLENGE-a

Tatjana Janičić za kvalifikaciju u finale GEO CHALLENGE-a

Jovana Samardžić za kvalifikaciju u finale GEO CHALLENGE-a

Vladan Vučević za 3.mesto na opštinskom takmičenju iz istorije

Marko Nikočev za 2.mesto na opštinskom takmičenju iz istorije

Miljan Božanin za 1.mesto na opštinskom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture i 3.mesto na opštinskom takmičenju iz istorije

Biljana Krasić za osvojeno 1.mesto na opštinskom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture

Đurđina Kukolj za 1.mesto na okružnom takmičenju iz stonog tenisa

Posebnu pohvalu zaslužuje Salma Mark za redovno, savesno praćenje nastave na daljinu usred svoje junačke borbe sa bolešću. Svojom upornošću, mentalnom snagom i hrabrošću uzor je svima nama. 

Hvala svim kolegama na trudu koji su uložili u nastavu na daljinu i dodatnom radu za pripremu gore navedenih učenika na takmičenja. Istakla bih profesorku Abraham Liviu koja je snimila 5 časova mađarskog jezika, a koja su bila emitovana na Panon televiziji tokom nastave na daljinu. 

Želim nam jednu lakšu, srećniju novu školsku godinu u kojoj ćemo nastaviti uspešan obrazovno-vaspitni rad, kao i razvijanje raznih kompetencija naših učenika!