Ученици СШ „Доситеј Обрадовић“ учествовали су и ове године у седмом циклусу квиза „Колико се познајемо?“ – такмичењу војвођанских средњих школа у познавању културно-историјског богатства различитих националних заједница које живе у покрајини. Ове године учешће је узело 48 војвођанских средњих школа, а такмичење се одвијало у Студиу „Дунав“ на Петроварадину.
Ђаци СШ „Доситеј Обрадовић“ такмичили су се са екипама техничких школа из Зрењанина и Титела и из Гимназије из Бачке Паланке.
Екипу новокнежевачке школе чинили су: Енис Бехировић, Никола Радић, Стојан Јовичин и резервни члан, Срђан Коломпар, а ученике је припремао професор историје Владимир Мојсин. Такмичаре је пратила бројна навијачка екипа (ученици првих разреда), која их је бодрила, као и професорице Клара Ладањи Палфи, Тинде Лошонц и Сузана Степанчев.
У јакој конкуренцији, наша школа је са 12 поена зузела четврто место, док је са 38 поена првопласирана била екипа из гимназије из Бачке Паланке.
Да подсетимо, квиз такмичење заједнички организују Покрајински секретаријат за образовање, управу и националне заједнице и Радиодифузна установа Војводине у оквиру пројекта Владе АП Војводине „Афирмација мултикултурализма и толеранције у Војводини“. Циљ јесте подизање свести о значају мултикутуралности и јачање међусобне толеранције младих у покрајини.