Učenici SŠ “Dositej Obradović” učestvovali su i ove godine u sedmom ciklusu kviza “Koliko se poznajemo?” – takmičenju vojvođanskih srednjih škola u poznavanju kulturno-istorijskog bogatstva različitih nacionalnih zajednica koje žive u pokrajini. Ove godine učešće je uzelo 48 vojvođanskih srednjih škola, a takmičenje se odvijalo u Studiu „Dunav“ na Petrovaradinu.
Đaci SŠ “Dositej Obradović” takmičili su se sa ekipama tehničkih škola iz Zrenjanina i Titela i iz Gimnazije iz Bačke Palanke.
Ekipu novokneževačke škole činili su: Enis Behirović, Nikola Radić, Stojan Jovičin i rezervni član, Srđan Kolompar, a učenike je pripremao profesor istorije Vladimir Mojsin. Takmičare je pratila brojna navijačka ekipa (učenici prvih razreda), koja ih je bodrila, kao i profesorice Klara Ladanji Palfi, Tinde Lošonc i Suzana Stepančev.
U jakoj konkurenciji, naša škola je sa 12 poena zuzela četvrto mesto, dok je sa 38 poena prvoplasirana bila ekipa iz gimnazije iz Bačke Palanke.
Da podsetimo, kviz takmičenje zajednički organizuju Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice i Radiodifuzna ustanova Vojvodine u okviru projekta Vlade AP Vojvodine “Afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Vojvodini”. Cilj jeste podizanje svesti o značaju multikuturalnosti i jačanje međusobne tolerancije mladih u pokrajini.