У овој школској години скоро 100 000 уџбеника и електронских стручних тестова и помагала је дато на поклон институцијама ван Мађарске границе где се изводи настава и стручно усавршавање на мађарском језику. У Војводину је послато око 25 000 књига.
16. јануара 2014. године у оквиру свечаног програма, књиге за војвођанске институције је предао Јене Шаш и Роберт Комароми директори и координатори овог огромног пројекта из Мађарске. Домаћин свечаног догађаја је био Карољ Шарњаи директор образовног и културног центра Cnesa из Кањиже.
Средња школа „Доситеј Обрадовић“ је учествовала на конкурсу, а пројекат су предали професори Мелинда Шелмеци и Сузана Станков. Циљ нам је био да што више врста стручних књига тражимо да би наставници исте могли да користе у настави. На свечаној додели представници наше школе су били професори Мелинда Шелмеци и Егон Попић. Вредне књиге је професорица Љубица Красић увела у школску библиотеку.
Сарадња се наставља у следећој школској години када се поред нових поклон уџбеника планирају и разне стручне обуке и предавања.