Dana 17 i 18. Novembra 2014. godine, na naš poziv uz predhodan dogovor, imali smo posetu Srednje ugostiteljske škole „ Hanšagi Ferenc“ iz Segedina. Đaci završnog razreda ugostiteljske škole, kuvari i konobari, 14 đaka i 4 pratioca stručnih nastavnika su proveli dva nezaboravna dana u našoj školi.
Posle dolaska je bila prezentacija dve škole, našu školu je prezentovao stručni nastavnik Sajko Ferenc, a segedinsku školu pomoćnik direktora za ugostiteljsku struku gospodin Doka Zoltan. U međuvremenu su učenici završnog razreda naše škole 3/5 sa stručnim nastavnicima Adrijanom Mamulom, Marijom Dražić i Kalaković Dijanom pripremali ručak za goste i učenike. Postavljanje sale i stola su odradili stručni nastavnici iz usluživanja Kalik Mirko i Tadić Zita. Oni su sa učenicima i poslužili pripremani ručak. Nakon ručka i kratkog druženja, gosti su smešteni u pansion “Famili“ u Kanjiži. U popodnevnim časovima se nastavilo druženje u sporskim aktivnostima. Nadvlačenje konopca, mali fudbal i odbojka. Rezultati nisu bili bitni. U međuvremenu se pripremala večera, koja je bila iz naše nacionalne kuhinje, gde su učestvovali kuvari i 3/6 sa stručnim nastavnicima i nekoliko učenika segedinske škole,, kao i konobari 2/5 i 2/6 u posluživanju večere. Nakon večere je bilo druženje, pa zasluženi odmor.
Drugi dan za goste i naše pratioce je bio prijem kod predsednika lokalne samouprave u opštini, gde su gosti upoznati sa znamenitostima Novog Kneževca i prikazan je i jedan kratki film. U međuvremenu učenici segedinske škole sa stručnim nastavnicima pripremali jedno tradicionalno mađarsko jelo. Pomagali su i učenici 3/6 razreda naše škole. Pre ručka gostima je održan čas iz Srpske nacionalne kuhinje, prezentator je bio stručni nastavnik Sajko Ferenc.
Rukovodstva škola su se dogovorila o međusobnoj saradnji u vezi koje će uaskoro biti potpisan sporazum između škole Dositej Obradović iz Novog Kneževca i Srednje stručne škole ugostiteljskog i turističkog smera iz Segedina.

no images were found