Дана 17 и 18. Новембра 2014. године, на наш позив уз предходан договор, имали смо посету Средње угоститељске школе „ Ханшаги Ференц“ из Сегедина. Ђаци завршног разреда угоститељске школе, кувари и конобари, 14 ђака и 4 пратиоца стручних наставника су провели два незаборавна дана у нашој школи.
После доласка је била презентација две школе, нашу школу је презентовао стручни наставник Сајко Ференц, а сегединску школу помоћник директора за угоститељску струку господин Дока Золтан. У међувремену су ученици завршног разреда наше школе 3/5 са стручним наставницима Адријаном Мамулом, Маријом Дражић и Калаковић Дијаном припремали ручак за госте и ученике. Постављање сале и стола су одрадили стручни наставници из услуживања Калик Мирко и Тадић Зита. Они су са ученицима и послужили припремани ручак. Након ручка и кратког дружења, гости су смештени у пансион “Фамили“ у Кањижи. У поподневним часовима се наставило дружење у спорским активностима. Надвлачење конопца, мали фудбал и одбојка. Резултати нису били битни. У међувремену се припремала вечера, која је била из наше националне кухиње, где су учествовали кувари и 3/6 са стручним наставницима и неколико ученика сегединске школе,, као и конобари 2/5 и 2/6 у послуживању вечере. Након вечере је било дружење, па заслужени одмор.
Други дан за госте и наше пратиоце је био пријем код председника локалне самоуправе у општини, где су гости упознати са знаменитостима Новог Кнежевца и приказан је и један кратки филм. У међувремену ученици сегединске школе са стручним наставницима припремали једно традиционално мађарско јело. Помагали су и ученици 3/6 разреда наше школе. Пре ручка гостима је одржан час из Српске националне кухиње, презентатор је био стручни наставник Сајко Ференц.
Руководства школа су се договорила о међусобној сарадњи у вези које ће уаскоро бити потписан споразум између школе Доситеј Обрадовић из Новог Кнежевца и Средње стручне школе угоститељског и туристичког смера из Сегедина.

no images were found